sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Yasmin Levy Jyväskylän kesän tapahtumateltta 16.7.2010

Jyväskylän Kesän entistä suurempi tapahtumateltta yliopiston kampuksen kentällä




Mikä nainen, mikä ääni!

Yasmin Levy on israelilainen upea ääninen tosi kaunis nainen, josta mm. musiikkilehti The Guardian on povannut seuraavaa maailmanmusiikin supertähteä. Yasminin musiikki on vanhaa (1400-luvun) espanjalaisen flamencon ja juutalaisen laulumusiikin sekoitusta, jota lauletaan harvinaisella ladinon kielellä. Kieltä puhuu vain 180 000 ihmistä koko maailmassa. Taustabändissä oli kaksi todella taitavaa flamencokitaristia (Skotlannista ja Intiasta), basisiti (Englannista), yksi puhaltaja (Armeniasta) sekä lyömäsoittaja (Yasminin israelilainen aviomies, jota laulaja tituleerasi "vihaamansa" anoppinsa hienoksi pojaksi). Yasminin ääni todella sai kylmät väreet kulkemaan pitkin selkää täpötäyden sirkusteltan kuumuudesta huolimatta!.

Laulujen sanoista ei luonnollisesti ymmärtänyt yhtään mitään, mutta Yasmin selitti englanniksi laulujen sanoman ja sanoihin sisältyvät tunteet välittyivät kyllä kuulijalle laulajan äänestä ja kehon kielestä. Yksi esitetyistä lauluista oli muuten Leonard Coheninkin levyttämä Hallelujah, jossa yleisökin saatiin laulamaan kertosäettä.

Kaiken kaikkiaan todella upea ja kokemisen arvoinen konsertti oli jo tässä vaiheessa varmasti yksi konserttikesämme kohokohdista.

Konsertin jälkeen kävimme pienellä terassikierroksella ja pub Jalon terassilla pientä iltapalaa syödessämme Yasmin käveli miehensä kanssa kahteenkin kertaan ohi ja pääsin ihailemaan hänen kauneuttaan myös "siviileissä" ;)

Yasmin Levy (laulu),
Vardan Hovanissian (duduk, klarinetti),
Cuffy Cuthbertson (kitara),
Nikhil Mukhi (mandoliini, kitara),
Tim Fairhall (kontrabasso),
Ishay Amir (lyömäsoittimet)

Tässä pari näytettä:

http://www.youtube.com/watch?v=-ngM6GOlGa4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=oM0EYdC_5gg
http://www.youtube.com/watch?v=Siycp3c_INE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti